3 YEARS NORDAYS! Use code 3YEARS and get your 15 euro discount on the swimsuits! Don’t forget to order the matching turban.

FAQ

Hoe word ik bruin in een Nordays Swimsuit?

Onze modest swimsuits/burkini’s zijn gemaakt van onze gepatenteerde smart fiber stof. Duizenden kleine microgaatjes zorgen dat de zon door het badpak kan, zonder doorschijnend te zijn. Een deel van de UVA-stralen gaan door de stof en zorgen voor een egale bruine teint, terwijl het merendeel van de schadelijke UVB-stralen worden geblokkeerd.  Bovendien heb je met de stof een  zonbescherming die vergelijkbaar met een minimum zonnefactor 15 (SFP 15).  Je bruint dus van de zonnestralen die doorheen de stof gaan, terwijl je continue beschermt bent met een factor 15 die zowel uva als uvb beschermend is. Het is dus niet zoals bruinen met blote huid in de zon en met zonnecreme. De stof zorgt door de UPF15 voor een trage bruining van de huid en de zonnestralen zorgen voor de aanmaak van het natuurlijke ‘gelukshormoon’ vitamine D.

 

De stof blokkeert het grootste deel van de brandende stralen en is zeer ademend, waardoor je kan zonnen in alle comfort, zelfs bij zeer warme temperaturen.

Het deel van de tuniek dat de legging overlapt en waar de stof dubbel zit, laat minder zon door om te kunnen bruinen.  Wil je ook op deze plaatsen bruin worden dan moet je zorgen dat er 1 laag stof op je huid is, wanneer je aan het zonnen bent. Daarom is het ook belangrijk de broekspijpen en de mouwen niet op te stropen. 

Om lijnen maximaal te voorkomen dien je de onbedekte delen regelmatig in te smeren met spf factor 50 (uva en uvb).

Heel belangrijk is de juiste maat, de stof moet dicht bij de huid zitten om optimaal te zonnen en bruinen en dus niet te los hangen. Het beste is om de matentabel te raadplegen en uiteraard helpen wij u graag om de juiste maat te kiezen. Val je net in de maat qua afmetingen, dan raden we je aan een maat groter te nemen voor een modest en niet aansluitende fit.

 Belangrijk: goede bescherming van de huid is belangrijk. Onze pakken zijn gemaakt met een min UPF 15 bescherming. Dus bekijk voor je huid hoe lang je met een UPF 15 veilig in de zon kan zitten. Dit verschilt per huidtype en persoon. Wij geven geen advies hierover.

Word ik onmiddellijk bruin?

Het aantal uren zon om te bruinen verschilt uiteraard van persoon tot persoon en hangt ook af van je huidtype. De swimsuits hebben een werking van upf/spf 15, dus je bruint traag met bescherming.  Dit is dus niet hetzelfde als zonnen zonder bescherming of zelf met insmeren (gezien deze uitwerkt en continue moet aangebracht worden). Om een egale teint te krijgen volgend advies;

Voeten, enkels handen zijn vaak meer uren in de zon geweest en bruinen dan ook sneller.  De huid die niet bedekt is met de stof smeer je dan ook best regelmatig in met een hogere factor (spf 50 uva en uvb), ook doorheen de dag wanneer je je swimsuit niet draagt, zodat je een egale kleur krijgt en zo min mogelijk lijnen. 

 

Voor je gaat zonnen kan je best ook je huid een keer scrubben en voor en na het zonnen hydrateer je je huid ook best met een hydraterende crème of olie ( bruiningsolie kan ook).

Let wel op indien je crèmes/oliën aanbrengt vooraf en dan het pak aandoet kunnen sommige crèmes de stof beschadigen. Dit valt dus niet onder de garantie en is op eigen risico. Als je dit doet zeker goed laten drogen vooraleer pak aan te doen.

Je huid is niet overal even dik,  huid van de benen is meestal dikker en produceert ook vaker minder melanine. Op het internet vind je hier meer info over. Onze suits garanderen UV (A/B) doorlatendheid en zijn labotechnisch gecertificeerd als min UPF15. Dit maakt dat een bepaalde hoeveelheid zonnestralen de huid bereiken en zo vitamine D aanmaak en bruining van de huid mogelijk maken.  De bruining van je huid kunnen wij onmogelijk garanderen, gezien elke huid uniek is zo ook de reactie en aanmaak van melanine. Klachten achteraf hierover aanvaarden wij niet, nog zullen wij in enige vorm compensatie kunnen bieden. 

Je huid beschermen is belangrijk. Onze items beiden een bescherming van UPF 15 en dienen ook zo gebruikt te worden. Hoe lang je beschermd met een UPF15 in de zon kan zitten is individueel en eigen aan je huid. We bieden hier geen advies over. Wil je je huid extra beschermen met een hogere factor, dat kan zeker. Reken wel UPF 15 van bij de cremes. Als je je extra wil insmeren dan best voor je het pak aandoet goed laten drogen. Schade aan onze pakken door cremes valt niet onder de garantie.

 

Zijn de Nordays badpakken transparant of doorschijnend?

Nee, onze swimsuits/boerkini’s zijn niet transparant en schijnen niet door, ook niet als ze nat zijn.  Zorg wel dat je de juiste maat hebt en dat swimsuit niet uitgerekt is. De gaatjes in de stof zijn zo microscopisch klein, dat je er niets van ziet. De stof is licht, dus draag onder de swimsuits nude/huidskleur bh/bikini/slip.

 

 

Hoe draag je zorg voor je Nordays badpak?

Onze swimsuits en stoffen zijn getest en bestendig tegen uv, zout en chloor conform de normen, echter bij extreme chloor kan er schade zijn, deze valt dan niet onder de garantie. Volg wel de wasvoorschriften en was de swimsuits, turbans en swim hidjabs met de hand en een zacht wasmiddel.  Zout, chloor en zon tasten zorgen voor snellere slijtage, zorg dus dat u uw swimsuits en item uitspoelt en wast na elke zwembeurt.

Uitrekkingen en wrijvingen kunnen schade veroorzaken, deze valt niet onder de garantie. Spoel uw swimsuits, hidjabs en turbans uit met water na een zwembeurt en was ze ook. Crèmes, olie en cosmetica kunnen de stof wél beschadigen, spring hier dus voorzichtig mee om.

 Door wrijvingen kan er pilling en pluisvorming ontstaan, dit valt niet onder de garantie. Vermijd dat ruwe oppervlakten contact maken met de swimsuits en items.

Kan ik de badpakken als daywear en als sportkleding dragen?

Ja, dat kan. De Nordays suits zijn multifunctioneel. De stof is vederlicht en stijlvol. Je kunt de tuniek/top en legging dan ook perfect overdag dragen en combineren met andere stukken. De stof is zeer rekbaar en ademend, waardoor onze Nordays suits perfect gebruikt kunnen worden om te sporten.

 

Welke maat moet ik kopen?

We raden je zeer sterk aan om je lichaam (omtrek van je borst, taille en heupen) op te meten om de juiste maat te bekomen. Gebruik onze maattabel hieronder om de perfecte pasvorm te vinden. Val je net binnen de maat, dan raden we je aan een maat groter te kopen.

Belangrijk om optimaal te zonnen en bruinen, de stof dient dient bij de huid te zitten. 

 

 

Belangrijk:  Een te kleine maat kopen is niet aan te raden gezien de elasticiteit van de stof na verloop van tijd kan aangetast worden.  Als de stof volledig spant kunt u zien dat doordat bijvoorbeeld de print van de broek lichter is dan de tuniek en dan is dus de maat te klein.  Klachten over uitgerekte en vervormde pakken hierna worden dan ook niet aanvaard.

 

 

Kan ik de producten retourneren?

Ja, dat kan, op voorwaarde dat:

De goederen geretourneerd worden binnen 14 dagen na ontvangst door jou en met intacte verpakking, ongedragen met alle labels intact aan de goederen. De beoordeling van dit laatste zal door Nordays gedaan worden.  Indien de goederen aanvaardbaar zijn geretourneerd, krijgt u een terugbetaling van uw aankoopbedrag. Retourneren doe je door een mail te sturen naar contact@nordays.com. We raden je sterk aan de maattabel op de website te raadplegen voordat je bestelt, zo ben je zeker van de juiste maat. 

 

Uitgerokken, beschadigde swimsuits en hidjabs worden niet teruggenomen als retour.